Plimbarea in aer liber a bebelusilor - Sfaturi utile
Aerul proaspat, variatia de temperatura si umiditate fata de spatiul inchis in care sta in restul timpului, dar mai ales lumina si razele soarelui, au un rol important pentru sanatatea, somnul bun si dezvoltarea bebelusilor.
Nou-nascutul poate si este bine sa fie scos la aer dupa 2 saptamâni de viata.
Caracteristicile meteo, impun unele masuri ce trebuie luate de parinti, specifice fiecarui anotimp.
Este bine ca plimbarile sa aiba loc la orele prânzului, în fiecare zi câte 15 minute, crescând treptat durata lor.
Pe timp de iarna, bebelusul poate fi scos la aer si dupa prima luna de viata, dar având grija sa nu fie vreme prea urâta, sau temperatura aerului sa fie sub -50C.
Caruciorul trebuie sa fie echipat pentru iarna, bebelusii pot fi introdusi suplimentar intrun sac termic pentru carucioare, ideale sunt cele capitonate cu blanita natural de miel.
In landou mai puteti pune si o sticluta anticolici calda, sau perna cu samburi de cires incalzita.
Primavara si toamna, este bine sa nu va lipseasca din carucior paturicile over-all din miocropolar, dar si husa de ploaie.
O problema deosebita o reprezinta primavara polenul din aer, factor major de risc pentru alergii, pentru care sunt necesare unele masuri specifice, stabilirea corecta a locului si intervalului orar cand se face plimbarea, precum si spalarea la inapoierea in casa, schimbarea hainutelor, decontaminarea caruciorului (aspirarea si stergerea cu o carpa umeda)
Vara, caldura sufocanta, soarele puternic, praful, impun schimbarea orei de plimbare dar si a locului unde aceasta se poate face. Posibilitatea de a adapta caruciorul acestui anotimp (detasarea unor parti din copertina, plasa contra insectelor), capitonarea la interior a landoului cu materiale naturale, sunt aspecte importante.
Adăugat la data: 19 January 2010;
Articole inrudite
Articol pentru parinti. Cum gestionam gelozia fratelui mai mare. cum il facem sa il iubeasca pe cel mic.
Mamicile moderne doresc sa fie inconjurate intotdeauna de obiecte nu doar functionale ci si estetice
Increstinarea copilului este un eveniment care se petrece o singura data in viata micutului si in sanul familiei,
Poate ca tema care aduce cele mai multe dileme etice este folosirea ca sursa de celule stem a embrionilor umani, ce erau apoi distrusi, deoarece nu se poate spune inca unde incepe si unde se termina viata umana.
Fiecare dintre noi avem probleme, unii mai grave, altii mai usoare si intodeauna rezolvarea lor porneste de la radacina.
Incepand de la gospodarii simple pana la companii multinationale, plasticul este folosit zilnic de catre toata lumea. Data fiind situatia prezenta a societatii, plasticul reprezinta un pericol pentru mediu.
Linkuri sponsorizate
Cadourilor si jucariilor din lemn pentru copii cu varste intre 1 si 10 ani.
Promoveaza-ti afacerea in cel mai select catalog romanesc. Bannerul tau aici!
Magazin online specializat in comertul cu articole pentru copii si sugari.
Stiri si noutati, oferte si anunturi
Realizare site web profesional cu design deosebit pentru a atrage mai multi clienti pentru tine sau afacerea ta. Ai parte de urmatoarele servicii web: promovare online, web design, realizare magazin online, creare [...]
Aparat purificare aer cu ionizare negativa si odorizare antibacteriana. Aparatul purifica aerul din incaperi de pana la 80mp in spatiu deschis. Filtreaza aerul prin apa din cuva in care se adauga optional cca 3-5 [...]
Umidificator cu aer rece si ionizare negativa. Aparatul foloseste pentru filtrare uleiuri nesentiale antibacteriene si apa rece din cuva, in dilutie de 5ml ulei la 700ml apa de robinet. Uleiul este solvabil in apa. [...]
Uleiurile odorizante naturale esentiale Refreshen sunt create special pentru dizolvare in apa rece din cuva aparateleor de purificare Revitalizor. Se pot folosi si in candele ceramice, aspiratoare cu apa, aer [...]
Purificatorul de aer Revitalisor-Refreshen foloseste ca agent de filtrare apa proaspata de la robinet. In cuva de apa se adauga optional 3-5 ml de ulei esential aromatic antibacterian Refreshen, antialergen, de [...]